Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Euroopa Liidu ajakirjandusauhinna võitsid Kristina Traks ja Kalev Vilgats

Tallinn, 27. november 2002. Ajakirjanikud Kristina Traks Äripäevast ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehest võitsid Euroopa Liidu ajakirjanduskonkursi, mille korraldasid Eesti Ajalehtede Liit ja Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis.

Kommentaari kategoorias oli zhürii üksmeelse otsuse järgi parim Kristina Traksi arvamuslugu "Roheline tee ebaausale konkurentsile", mis ilmus Äripäevas  20. septembril 2002. Äripäeva reporter Kristina Traks kirjutas selge ja loogiliselt liikuva kommentaari toiduainetööstuse euronõuete edasilükkamisest, mis seab ebavõrdsesse seisu need ettevõtted, kes on
seadusekohaselt oma parendused ära teinud. 

Zhürii tõstis esile Eesti Ekspressi ajakirjaniku Paavo Kanguri arvamusloo "Voliniku külaskäik", mis ilmus 26. septembril 2002.

Samuti märkis zhürii Marianne Mikko teaberikkaid intervjuusid  Maalehes ("Franz Fischler: Me ei ehita talunike kommunismi", 12. sept. 2002, "Gerd Sonnleitner: Eesti nõudku piimakvoodiks 1,2 miljonit tonni", 26. sept. 2002, "Taani tahab meid ELi kutsuda" 26. sept. 2002), kuid need ei mahtunud väljakuulutatud kriteeriumide alla.

Olemusloo kategoorias sai preemia Kalev Vilgats, kelle sulest ilmus 25. juuli 2002 Pärnu Postimehes artikkel "Rootslased ei kahetse astumist ELi, kuigi oleksid võinud järgida Norra eeskuju". Loos antakse tavainimese vaade ELi plussidele ja miinustele.

Zhürii märkis, et endiselt on siiski vähe ajakirjanduslikke materjale, mis jutustaksid inimlähedaselt, isiku kaudu euroliidu kasust ja kahjust.  

Kokku esitati konkursile 30 tööd.

Zhüriis olid Tartu Ülikooli õppejõud Tiit Hennoste,  ELi teabekeskuse nõunik Paavo Palk, ETV uudistetoimetaja Aarne Rannamäe, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk ja Euroopa Komisjoni Delegatsiooni Eestis infonõunik Pille Vaher.

Võitjad Kristina Traks ja Kalev Vilgats saavad auhinnaks lähetuse detsembri keskel  Kopenhaagenis  toimuvale Euroopa Liidu tippkohtumisele, kus on kavas teha ELi ajalooline laienemisotsus.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele