Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressinõukogu esimees on Sulev Valner 

Tallinn, 26. juuni 2002. Ajakirjanduse eneseregulatsiooni uus kogu Pressinõukogu otsustas oma esimesel kokkusaamisel, et ajakirjanduses ilmunud materjalide kohta laekuvaid kaebusi hakatakse arutama augustis.

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) poolt kokku kutsutud Pressinõukogu (PN) valis esimeheks Maalehe peatoimetaja Sulev Valneri ja aseesimeheks Tartu Ülikooli õppejõu Tiit Hennoste. 

Üheksaliikmelisse Pressinõukogusse kuuluvad veel ajalehe Põhjarannik/Severnoje Poberezhje tegevtoimetaja Erik Gamzejev, vandeadvokaat Aleksander Glikman,  Postimehe peatoimetaja Urmas Klaas, Tallinna Tehnikaülikooli ärieetika õppejõud ja kirjanik Mari Saat-Meel, kohtureporter ja TV3 kohtusaate "Kuritöö ja karistus" stsenarist Tiiu Põld, Eesti
Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk ja Kunstiülikooli õppejõud, ajaloolane David Vseviov.

"Meie eesmärk on anda inimestele võimalus leida kiire ja õiglane lahendus, kui nad tunnevad, et ajakirjandus on neile liiga teinud," ütles Pressinõukogu esimees Sulev Valner. "Oma otsustega loob Pressinõukogu head ajakirjandustava, mille kontsentraat on Eesti ajakirjanduseetika koodeksis."

Otsuste tegemisel arvestab PN nii ajakirjanduse huve vabalt infot saada ja levitada kui avalikkuse õigustatud huve suhetes ajakirjandusega. Otsustusprotsessis ei sõltu PNi liikmed PNi kokku kutsunud EALList. PNi liikmed ei esinda mitte niivõrd oma organisatsiooni või tööandjat, vaid iseend.  PNi autoriteet seisneb ajakirjanduse valmisolekus tunnustada PNi
otsuseid.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele