Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Foorumi ajakirjandusauhinna 2001 võitis Andres Siplane 

Tallinn, 25. jaanuar. Täna taas Postimehe vahel ilmuv kodanikuühiskonna ajaleht Foorum andis välja ajakirjandusauhinna parimale 2001. aastal Foorumis ilmunud mittetulundussektori esindaja kirjutatud arvamusloole. Žürii tunnistas parimaks Andres Siplase loo "Ratsionaalsuse lõpp" (30.11.2001), mis arvustas riigieelarveliste konkursside korraldamise viisi. Mitmeid uudseid ja julgeid, samas konkreetseid lahendusi pakkunud artikkel tõusis aktuaalsena
esile Tallinna turvalisus- ja integratsiooniameti skandaali taustal.

Loo autor töötab riigikogu kantseleis nõunikuna, kuid on tegev mitmes mittetulundusühenduses, teiste seas on ta ka Pärnumaa Kasuperede Ühingu tegevjuht.

Parima valikul hinnati küsimusepüstituse olulisust ja uudsust ning argumenteeritust ja head kirjutamisoskust. Auhind anti välja, et ergutada mittetulundussektori esindajaid avalikkuses endale olulistes küsimustes seisukohta võtma. See viiks kodanikuühiskonna temaatikat ka laiemalt ajakirjandusse.

Aasta jooksul ilmunud kolmanda sektori esindajate artiklid jagunesid laialt võttes kahte: ühed rääkisid mittetulundusühingute üldarengust, teised käsitlesid "meie nurga tegemisi".
Võitja saab auhinnaks kodanikuühiskonna alast kirjandust. Žüriisse kuulusid Eesti Ekspressi toimetaja Barbi Pilvre, riigikogu kantselei majandus- ja sotsiaalinfoosakonna juhataja Aare Kasemets, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk ja Foorumi toimetaja Kertu Ruus.

Foorum on kodanikuühiskonna ja mittetulundussektori teemadel kirjutav leht, mis ilmub 2001. aasta jaanuarist kord kuus Postimehe lisalehena, enne seda ilmus Foorum Eesti Päevalehe lisalehena. Foorumit rahastab Balti-Ameerika Partnerlusprogramm.

Tänane Foorum käsitleb muuhulgas põhjalikult mittetulunduslike organisatsioonide rahastamise ja maksustamise teemasid.

Foorum

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele