Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Moskva ja Peterburi ajakirjanikud tutvuvad Eesti arengu ja integratsiooniga 

Tallinn, 21. september. Täna saabub Eestisse grupp Moskva ja Peterburi ajakirjanikke, kes Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) võõrustamisel tutvuvad siinse arenguga ning uurivad Eesti integratsiooniprogrammi elluviimist.

Kuuest ajakirjanikust koosnev grupp on juba teine kolmest ajakirjanike rühmast, mis külastab Eestit ja Lätit selle aasta jooksul inimõiguste organisatsiooni Freedom House programmi vahendusel, mida toetab USA välisministeerium.

Viiepäevase külaskäigu jooksul kohtuvad Venemaa ajakirjanikud rahvastikuminister Eldar Efendijevi ja  presidendi rahvusvähemuste ümarlaua liikmetega ning külastavad välisministeeriumi ja riigikogu, kus külalisi võtab vastu riigikogu Eesti-Vene rühm. Samuti uuritakse, kuidas töötab Vene Draamateater ning millega tegeleb Integratsiooni Sihtasutus. Külastatakse ka Kalevi kommivabrikut ja Tartu Veeparki.

Tartus kohtutakse Tartu Ülikooli vene ja slaavi filoogia osakonna töötajatega. Teel Ida-Virumaale vaadatakse  Peipsi-äärset Raja küla, kus kohtutakse vanausuliste kogukonnaga. Narvas tutvuvad Venemaa ajakirjanikud Vanalinna Riigikooli keelekümbluse metoodikaga, külastavad Tartu Ülikooli Narva kolledzhit ja vestlevad Narva juhtidega. Üldpilti Eestis toimuvast aitavad avarada kohtumised siinsete ajakirjandusinimestega.   

EALL

Osavõtjad
1. Elena Balaeva - Radio Majak
2. Marina Latysheva - "Versija"
3. Maxim Matvejchenkov - "Žurnal"
4. Vladimir Perekrest - "Vek"
5. Igor Sidorov - "Izvestija"
6. Andrei Slonetsky - "Telinvest" (TV Peterburg)

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele