Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit peab täiskogu, valib pressisõbra

Tallinn, 11. detsember 2002. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) täiskogu valib neljapäeval, 12. detsembril Tallinnas üheksandat korda aasta pressisõbra ja pressivaenlase. 

EALLi pressisõbra valimise eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, kuidas avaliku elu tegelased suhtlevad ajakirjandusega ja selle läbi avalikkusega. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille valmistavad Kuldgraali metallikunstnikud. EALLi täiskogu nimetab ka aasta pressivaenulikema avaliku elu tegelase. Pressisõbra tiitlit antakse välja
seetõttu, et Ajalehtede Liidu meelest on oluline luua keskkond, mis soodustab informatsiooni kättesaadavust ja avalikku suhtlemist.

EALLi täiskogul arutatakse ajalehtede ühisorganisatsiooni tegevust sel aastal ja plaane uueks aastaks. Valitakse nõukogu ja selle esimees. Sel aastal juhtis EALLi nõukogu Äripäeva peatoimetaja ja peadirektor Igor Rõtov. Pressinõukogu esimees Sulev Valner teeb ülevaate pressikaebustega tegeleva Pressinõukogu esimesest poolaastast. Saar Poll ja ES Turu-uuringud tutvustavad viimaseid ajaleheuurimusi. 

Kolmekümmend üheksat ajalehte ühendav Ajalehtede Liit tegeleb ajalehtede ühiste probleemide lahendamise ja ühishuvide esindamisega. Olulisel kohal on ajalehetöötajate koolitus ja sõnavabaduse kaitse.

TEADMISEKS TOIMETUSTELE: Pressisõbra ja pressivaenlase nimed teatatakse pärast häälte kokkulugemist, orienteeruvalt kell 14.15 Viru hotelli II korrusel baaris Bogart. 

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele