Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

2001. aasta pressisőbraks valiti Ingrid Rüütel

Tallinn, 6.dets. 2001. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) täiskogu valis pressisőbraks Ingrid Rüütli ja pressivaenlaseks Mart Laari.

Ingrid Rüütel sai pressisőbra tiitli, kuna ta on presidendi abikaasana asunud looma uut suundumust presidendi institutsiooni suhetes avalikkusega. Rüütli poolt hääletanud hindasid tema avatust presidendi abikaasana ja valmisolekut öelda sőna sekka Eestis ja maailmas toimuva kohta. Ingrid Rüütlit peeti aasta üllatajaks. Tegemist on ka esimese naisega, kes kaheksa aasta jooksul pressisőbra tiitli on saanud.

EALL soovib pressisőbrale enne aasta lőppu üle anda nimelise kullakarva ruupori, mis valmib Kuldgraali metallikunstnike kätetööna.

Mart Laar valiti ülekaalukalt pressivaenlaseks, kuna tema avalikku suhtlust peeti mitte selgitavaks, vaid pigem segadust tekitavaks. Arutelu käigus tődeti, et selline käitumismudel ei peaks avalikus suhtluses tooni andma. Leiti, et kui peaminister intervjuusid annab, jäävad küsimused sageli sisulise vastuseta. Uue suundumusena on peaminister loobunud valitsuse pressikonverentsidel osalemisest, mis vőimaldab tal veelgi enam mitte suhelda päevakajalistel teemadel.

Tänavu oli juba kaheksas kord, kui EALLi täiskogu lőpetatakse presssisőbra ja pressipőlguri valimisega. Eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, kuidas avaliku elu tegelased suhtlevad ajakirjandusega ja selle läbi avalikkusega.

40 ajalehte ühendava EALLi täiskogu valis uueks nőukogu esimeheks ajalehe Äripäev peatoimetaja Igor Rőtovi. Nőukogusse valiti uue liikmena Rapla maakonna ajalehe Nädaline peatoimetaja Tőnis Tőnisson. Kinnitati liidu eelarve 2002. aastaks. Senise nőukogu esimehe, SL Őhtulehe juhatuse esimehe Priit Leito hinnangul on Eesti ajalehed arenenud 2001.a. stabiilselt nii tiraazhide kui reklaami osas. Ka arvamusuurija Andrus Saare teatel pole 2001. a. toonud kaasa märkimisväärseid muutusi ajalehtede lugejaskonnas.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele