Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

ELi ajakirjandusauhinna vőitsid Erkki Bahovski ja Silja Lättemäe

Tallinn, 29. nov. Euroopa Liidu ajakirjandusauhinna vőitsid Erkki Bahovski Postimehest kommentaari “Euroreferendum kui erandlik nähtus Eesti poliitikas” eest ja Maalehe ajakirjanik Silja Lättemäe kirjutise “SAPARDi rahalaev loksub Eesti poole” eest.

Konkursi korraldasid Eesti Ajalehtede Liit ja Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis. Vőitjate väljaselgitamisel lähtus zhürii lugude ajakirjanduslikust professionaalsusest ja asjatundlikkusest, mis aitab ergutada EL debatti ja tősta euroteemadest arusaamist.

Vőitjad sőidavad Belgiasse Laekenisse 14.-15. detsembril toimuvale Euroopa Liidu tippkohtumisele. Auhinna pani välja Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis.

Zhürii leidis, et vőrreldes eelmise aastaga on rohkem näha sügavuti minekut ja tundis rőőmu, et ajakirjanike seas hakkavad kujunema spetsialistid, kes ELi teemadel kirjutavad. Zhanrilises mőttes leiti, et tuleks ergutada olemuslugude kirjutamist, mis kajastaks ELiga seonduvat lihtsa inimese seisukohast.

Peale kahe preemiareisi vőitja tőstis zhürii esile ajalehe Koit ajakirjaniku Sander Silma kommentaare “Euroopa Liidu ristiemaks on hirm” ja “Euroopa Liidu vastuseta küsimused”, Äripäeva ajakirjaniku Kristina Traksi SAPARDi teemaliste kirjutiste sarja ja Maalehest konkursile laekunud töid tervikuna. Silja Lättemäe vőidulugu oli kirjutatud koostöös Heino Laiapeaga. Kuna zhürii märkis ära ka Lättemäe teise konkursile saadetud kirjutise “Euroliidus vőidab piima- ja lihatootja”, otsustati auhind anda Lättemäele.

Euroopa Liidu ajakirjandusauhinna konkurss toimus teist korda. Kokku laekus vőistlusele 30 tööd. Zhüriisse kuulusid BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar, ETV uudistetoimetaja Aarne Rannamäe, meediaőppejőud Tiit Hennoste, Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk, Euroopa Komisjoni Delegatsiooni infonőunik Pille Vaher ja Euroopa Liidu Infosekretariaadi nőunik Paavo Palk.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele