Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Foto- ja kujundusseminarile järgneb Pőhjamaade pressifoto näituse avamine

29. oktoobril 2001. Reedel, 2. nov. korraldab Ajalehtede Liit Tallinnas rahvusraamatukogus seminari “Fototoimetamine ja ajalehekujundus”. EALLi liikmeslehtede kujundajatele, fototoimetajatele, fotograafidele ja tegevtoimetajatele mőeldud seminari lektorid on Joachim Lundgren ajalehest Aftonbladet (Stockholm) ja Dag Bżverfjord ajalehest VG (Oslo). Lektorid on välja valinud ja seminari toetab Pőhjamaade Ajakirjanduskeskus (NJC).

Seminarist osavőtjad on ühtlasi kutsutud Pőhjamaade Infokeskuse fotonäituse avamisele rahvusraamatukogu fuajees ning vastuvőtule pärast seminari lőppu kell 17. Näituse “Pőhjamaade pressifoto 2000” pani kokku Skandinaavia Ajalehekujunduse Ühing (SSND) üheksa Pőhjamaade ajalehe kaasabil.

Sajandivahetuse künnisel kutsus Pőhjamaade Ajakirjanduskeskus erinevaid Pőhjamaade ajaleheväljaandeid osa vőtma fotoreportaaţist “A State of the Nation”. Kuue nädala jooksul esitles üheksa suuremat ajaleheväljaannet oma töid. Ettevőtmisega oli seotud kolmkümmend fotograafi järgmistest ajalehtedest: Politiken ja Jyllandsposten Taanist, Aftonbladet ja Dagens Nyheter Rootsist, Aamulehti ja Vasabladet Soomest, Morgunbladid Islandilt ning Dagladet ja VG Norrast. Reportaaţi raames valminud fotod avaldati rohkem kui sajal ajaleheküljel. Nii valmiski näitus Pőhjamaade pressifoto 2000.

Selgitusi näituse koostamise pőhimőtetest jagab avamisel Pőhjamaade Ajakirjanduskeskuse juhataja Stein-Ove Grønsund.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele