Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liidu pressisőbraks valiti infoseaduse üks väljatöötajaid Ivar Tallo

Tallinn, 6.dets. 2000. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) täiskogu valis 2000.a. kőige pressisőbralikumaks avaliku elu tegelaseks riigikogu liikme Ivar Tallo, kes osales aktiivselt avaliku teabe seaduse ettevalmistamisel ja menetlemisel. Seadus, mis vőeti vastu selle aasta novembrikuus, avab seninägematud vőimalused igale kodanikule info saamisel riigiasutuste ja kohalike omavalitsuste tegevusest. Tegemist on ühe kőige kaasaegsema infopoliitikat puudutava seadusega, mis maailmas eksisteerib.

Andes Ivar Tallole 2000.a. pressisőbra ruupori, tunnustab EALL kőiki neid, kes on avaliku teabe seaduse loomisele kaasa aidanud.

Pressisőbra tiitlile jőudis väga lähedale ka AIDSi ennetuskeskuse juhataja dr Nelli Kalikova, kes on aktiivselt teadvustanud HI-viiruse ja narkomaania ennetusproblemaatikat. Dr Kalikova on samuti hea näide valitsusvälise sektori tugevast rollist ühiskonna valusate probleemidega tegelemisel.

EALLi täiskogu nimetas ka aasta kőige pressivaenulikuma avaliku elu tegelase, kelleks sai absoluutse ülekaaluga teede- ja sideminister Toivo Jürgenson. Tema juhitav ministeerium on terve aasta vältel olnud negatiivse tähelepanu keskmes, kuna sealt on tulnud segaseid otsuseid, mida ei suudeta selgitada. Suletud ja üleoleva suhtumisega torkas teede- ja sideministeerium silma ka seoses ajakirjanduse maakojukande riikliku toetuse vähendamise plaaniga aasta lőpul. Koalitsiooninőukogu otsusega on kavas esialgu plaanitud 15 miljoni suurune toetus siiski eelarve kolmanda lugemise ajal taastada, kuid samuti valitsusliitu kuuluv poliitiline minister Jürgenson leiab endiselt, et toetust poleks vaja. Maakojukande toetuse vähendamine oleks tähendanud maakojukande kallinemist viisil, mis raskendaks ajalehtede levi väljaspool linnu.

Eelmisel aastal valiti kőige pressisőbralikumaks endine siseminister Jüri Mőis ning pressivaenulikumaks president Lennart Meri.

Varem on Eesti ajalehed pressisőbra nimetuse vääriliseks pidanud president Lennart Merd (1998), justiitsminister Paul Varulit (1997), Riigikogu aseesimeest Tunne Kelamit (1996), välisminister Siim Kallast (1995) ja peaminister Mart Laari (1994). Pressivaenulikuks on peetud siseminister Olari Taali (1998), siseminister Robert Lepiksoni (1997), Riigikogu majanduskomisjoni esimeest Tiit Madet (1996), siseminister Edgar Savisaart (1995) ja president Lennart Merit (1994).

EALL

Täiendav informatsioon: EALLi tegevdirektor Tarmu Tammerk, tel 646 1005

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele