Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit tervitab kojukandetoetuse taastamise plaani

Tallinn, 4.dets.2000. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) tervitab koalitsiooninőukogu otsust taastada maakojukande toetuse esialgne summa eelarves, kuna see vőimaldab ajakirjanduse kojukannet uueks aastaks seni kehtestatud hindadega. Kojukandetariifide tőus lööks kőige valusamalt maakonnalehti ning väljaandeid, mis levivad ennekőike maapiirkondades. Tulemusena vőib halveneda maaelanike informeeritus trükiajakirjanduse vahendusel.

Teede-ja sideminister Toivo Jürgenson teatas täna kohtumisel EALLi esindajatega, et tema ministeeriumi ettepanekul vähendatud dotatsioon perioodika maakojukandeks taastatakse koalitsiooninőukogu otsusega, kuid Jürgenson ise jääb endiselt toetuste vastaseks.

Jürgensoni sőnul ei toeta tema kojukande doteerimist riigieelarvest, kuid poliitilise otsuse tőttu on tőenäoline, et esialgu plaanitud 15 miljonit taastatakse enne eelarve kolmandat lugemist 20.detsembril.

Teede-ja sideministeerium leidis kohtumisel, et neil ei ole vajadust konsulteerida ajalehtede esindajatega, millises ulatuses ja kuidas kojukannet toetada. “Ministeerium saab läbi rääkida siis, kui eelarve on vastu vőetud,” ütles minister.

2002.aasta eelarve arutluse eel soovib valitsuskoalitsioon töötada välja uue mudeli ajakirjanduse kojukande toetamise kohta.

Eelarvesse planeeritud 15 miljonit krooni vähendati 8 miljonini ajal, mil oli alanud tellimuste vastuvőtmine uueks aastaks.

Ajalehtede kojukande toetamine riigi poolt on tavaks mitmel pool maailmas.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele