Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Euroopa Liidu ajakirjandusauhind 2000

Eesti ajakirjanduslik eurodiskussioon on seni suuresti toetunud lihtsatel stereotüüpidel baseeruvate hoiakute väljakujundamisel. Kui ka parimatel juhtudel on jőutud konkreetsete küsimuste formuleerimise faasi, on Eesti vőimaliku liitumise majanduslike, poliitiliste ja kultuuriliste tagajärgede analüüsi puudulikkus takistanud leidmast ammendavaid vastuseid. Samuti on eurotemaatika kajastamine seni ehk liialt vähe haakunud tavakodaniku igapäevaprobleemidega. See aga omakorda pőhjustab lugejate vähese huvi Euroopa Liiduga seotud küsimusteringi suhtes.

Kőike eelpooltoodut arvesse vőttes ning eesmärgiga edendada Eesti ajakirjanduse ja ajakirjanike professionaalset taset ning süvendada Euroopa Liidu alase temaatika kajastamise objektiivsust, korraldavad Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis; Eesti Ajalehtede Liit; Briti Saatkond Eestis konkursi pressipreemiale “Euroopa Liidu ajakirjandusauhind 2000”.
Vőistluse zhürii selgitab välja trükiajakirjanduse parima kahes kategoorias:
1. “Eesti ja Euroopa Liidu suhted”;
2. “Eurooplased ja Euroopa eile, täna, homme”.

Zanriliselt lähevad arvesse kőik ajakirjanduslikud materjalid, väljaarvatud uudis ja pressifoto. Esimeses kategoorias kandideerivad matejalid peavad sisaldama teemaarendust Eesti ja EL vahel. Teises kategoorias on eelistatud Euroopa vői eurooplaste minevikku, tänapäeva vői tulevikuvisioone sisaldavad artiklid vői artikliteseeriad. Tööde ülesseadmisel tuleb märkida, kummas kategoorias kandideeritakse. Iga kandidaadi puhul vőib esitada kuni kolm üksiktööd ja/vői ühe artikliteseeria (maksimaalselt kolme näitega).


Kandidaate saavad esitada ajakirjanikud ise, väljaanded vői ajakirjandusega seotud institutsioonid. Auhinnale kandideeriv artikkel/artiklite seeria peab olema avaldatud Eesti ajakirjanduses ajavahemikus 28.04.1999.-28.04.2000. Töö esitada väljalőikena vői hästi loetava koopiana, kuhu on märgitud väljaande nimi ning ilmumise kuupäev.
Puudulikult vormistatud materjale ei arvestata.
Vőistlustööd märgusőnaga “EL ajakirjandusauhind 2000” esitada 28. aprilliks 2000 aadressil:
Euroopa Liidu Infokeskus
Roosikrantsi 17
10119 Tallinn

Vőistlustöid hindav zhürii koosneb Ajalehtede Liidu, Euroopa Komisjoni Delegatsiooni ja Briti Saatkonna esindajatest ning meedia- ja eurospetsialistidest. Mőlema kategooria vőitja saab diplomi ja ajakirjandusliku reisi Euroopa Liidu liikmesriiki.

Lugupidamisega Teie,

Tarmu Tammerk
Tegevdirektor
Eesti Ajalehtede Liit
Tel.: 6 461 005

Anu Roomere
Infonőunik
Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis
Tel.: 6 264 400

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele