Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Eesti ajakirjanduses vőib kaduda 70 töökohta

EALLi täiskogu täiendas juhatust

Tallinn, 3.dets. 1998 - Juhtivad meediaspetsialistid ennustavad ajakirjandusele rasket

aastat, mis tuleb küll rahulikum kui mööduv, selgus Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) täiskogul kőneldust.

Eesti Päevalehe peadirektor Hando Sinisalu prognoosis oma sőnavőtus töökohtade kaotust, kuid Eesti Päevalehe ja Postimehe konkurentsi tugevat jätkumist.

“Minu hinnangul vőib järgmisel aastal ajalehtedes kaotada töö 50-70 ajakirjanikku ja tehnilist töötajat,” ütles Sinisalu. Ent kulude kokkuhoiust hoolimata ei kao kahe suure päevalehe ambitsioonid,” lisas ta. “Järgmine aasta tuleb kainemise aasta, erinevalt selle aasta eufoorilisest välksőjast.”

Äripäeva peatoimetaja Igor Rőtovi hinnangul käis 1998. a. Eesti ajakirjandusest üle torm. Positiivse näitena märkis Rőtov, et ajakirjanduses ilmunud artiklid on hakanud rohkem mőjutama ühiskondlikke protsesse.

Ajalehtede Liidu juhatuse esimeheks taasvalitud Rőtov mainis, et majanduslanguse tőttu on eriti viimastel kuudel langenud ajalehtede reklaamikäive ja muud näitajad. “Aga keerulistel aegadel on inimestel tung info järgi ja on kindel lootus, et lugejaid vähemaks ei jää,” lisas ta.

Rőtov hoitas ettevőtjaid, kes asuvad kokku hoidma turustus- ja reklaamikulude vallas. “Reklaamikulude kokkuhoid Skandinaavia majanduskriisi ajal näitas, et need ettevőtted kaotasid oluliselt rohkem, kui teised, kes hoidsid kokku mujalt.”

Eesti Meedia meediadirektor Vahur Kalmre kutsus ajalehtede esindajaid őppima teiste maade poolt läbielatust. “Őppigem Soome lama-aastate kogemustest ning töötagem välja Eesti jama-aastate programm,” ütles Kalmre. Tema sőnul kasvab ajakirjanike professionaalsus väliskapitali tulekuga, mis annab Eesti ajakirjandusele sőltumatuse garantii. “Ajakirjanduse sőltumatus ei sőltu sellest, mis keelt räägivad omanikud, vaid sellest, kui hästi kirjutavad kohalikud ajakirjanikud kohalikust elust,” kinnitas Kalmre. Tema sőnul kaitseb väliskapital ka sisemaise korrumpeerumise vastu.

Täiskogul valitud EALLi 10liikmelisse juhatusse kuuluvad Andres Ammas, Kalev Annom, Priit Hőbemägi, Vahur Kalmre, Priit Leito, Igor Rőtov, Hando Sinisalu, Tarmu Tammerk, Agu Veetamm, Vladimir Velman.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele