Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

President Merile anti üle Ajalehtede Liidu pressisőbra auhind

Tallinn, 18.dets. 1998. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) andis president Lennart Merile Kadriorus üle 1998.a. pressisőbralikema avaliku elu tegelase auhinna, nimelise messingist ruupori. President Meri valiti pressisőbraks EALLi täiskogul selle kuu algul. Tema poolt hääletas ülekaalukas enamus EALLi liikmeslehtede esindajatest.

EALLi tegevdirektor Tarmu Tammerk ütles ruupori üleandmisele eelnenud sőnavőtus, et ajakirjanduse ja riigivőimu esindajad ei jaga tavaliselt vastastikust kiitust, sest seda ei luba nende erinevad rollid. Kuid kord aastas teeb Ajalehtede Liit erandi ja nimetab pressisőbra.

Tiitel omistati president Merile ennekőike seetőttu, et ta on sel aastal seadnud sisse töised suhted maakonnalehtedega. "EALL tervitab presidendi regionaalpoliitliselt tähenduslikku pööret maakonnalehtede poole," ütles Tammerk. "Maakonnalehtedel on muutuvas ajakirjanduspildis alati oma kindel roll, mida ei saa täita ükski teine meediakanal, eriti valimiseelsel perioodil."

EALLi meelest sai president Meri auhinna ka seetőttu, et tema esinemistes on sisukust, mis annab ajalehtedele alati rikast
analüüsiainest. Kriitilise poole pealt nimetas Tammerk, et endiselt ootab ajakirjandus presidendilt vähem tehnilist ettearvamatust.
"Hilisőhtul tehtud avaldused, mis ei jőua homsesse lehte, on märk ajakirjanduse tööspetsiifika eiramisest," ütles Ajalehtede Liidu tegevdirektor. 1994.a. maksis selline "ajakirjanduse närvidega mängimine" presidendile ka pressivaenulikema avaliku elu tegelase tiitli.

Vőttes EALLi juhatuse esimehelt Igor Rőtovilt vastu nimelise messingist ruupori, avaldas president oma heameelt. Ta rőhutas, et presidendi kantselei eesmärk on alati olla aktiivne informeerija. Samas kutsus president ajakirjandust üles olema analüütilisem.

Haapsalus ilmuva ajalehe Lääne Elu peatoimetaja Andres Ammas kinkis presidendile foto, mis temast tehtud kohtumisel maakonalehtede toimetajatega.

EALL

Täiendav informatsioon: EALLi tegevdirektor Tarmu Tammerk, tel 646 1005,
250 15 880.

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele