Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Riigikohus piirab sőnavabadust

Tallinn, 10.aprill. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) avaldab kahetsust Riigikohtu üldkogu 9.aprilli otsuse üle, millega ajakirjanik Enno Tammer jäeti süüdi kriminaalkurjategijana.

On kahetsusväärne, et Riigikogu jättis kasutamata Eesti kohtukorralduse poolt pakutud viimase vőimaluse muuta varasem otsus ning tühistada ajakirjanik Tammeri kriminaalkorras süüdimőistmine.

Riigikohtu üldkogu otsusel on lämmatav mőju ajakirjandusvabadusele. Eesti kőrgeim kohus kinnitab seega endiselt, et avaliku elu tegelaste tegevuse uurimine ja nende kohta avalikkuse huvides küsimuste küsimine vőib olla kriminaalkorras karistatav. See on aga vastuolus vaba ajakirjanduse praktikaga.

Riigikohtu otsus on ohtlik ka pretsedendiőiguse seisukohtalt. Nüüd on Eesti kohtutel ka tulevikus vőimalik ajakirjanikke nende kutsetöö tegemise eest kriminaalkurjategijaks teha, viidates Riigikohtu otsusele Tammeri asjas. Seega surub Riigikohus ajakirjandust enesetsensuuri jahedatele rööbastele, mis ei lase Eestit muutuda normaalseks avatud ühiskonnaks.

EALL

Täiendav info: Tarmu Tammerk, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor, tel 646 1005, 250 15 880.

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele