Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Selgusid parima kujundusega ajalehed

Tallinn, 24. nov. 1997. Eesti parima kujundusega ajalehed on Eesti Päevaleht, Pühapäevaleht ja Järva Teataja, selgus Ajalehtede Liidu ja Meediakeskuse korraldatud ajalehtede kujunduskonkursil.

Zhürii valis välja parima kujundusega ajalehed kolmes kategoorias: üleriigilised päevalehed, nädalalehed ja maakonnalehed. Päevalehtede grupis sai esikoha hiljuti uue kujunduse saanud Eesti Päevaleht. Teine oli oli Äripäev ning kolmandat-neljandat kohta jagasid vőrdse punktide arvuga Postimees ja Sőnumileht.

Nädalalehtede grupis osutus parimaks Pühapäevaleht, millele järgnesid Eesti Ekspress ja venekeelne ärileht Delovője Vedomosti. Maakonnalehtede kategoorias sai vőidu Järva Teataja. Teine oli Lääne Elu ja kolmas Sakala.

Hindamise viis läbi zhürii, mis koosnes ajalehtede kujundajatest, Tartu Ülikooli ajakirjandusőppejőududest ning Soome ja Suurbritannia ajalehekujunduse asjatundjatest. Konkurssi toetas Avatud Eesti Fond.

Zhürii arvates oli kőige ühtlasem tase päevalehtede kategoorias. Suurimad erinevused olid aga maakonnalehtede grupis. Sealseid väljaandeid saab jagada moodsateks ajalehtedeks, reformitud rajoonilehtedeks ja eilse päeva kujundusega väljaanneteks.

Üleriigiliste päevalehtede kategoorias vőitnud Eesti Päevalehe juures vőlus zhüri liikmeid kaasaegne kujundus. Samas aga leiti, et ajalehe sisuline külg pole veel jőudnud kaasa uute vormivőtetega.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele