Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Varulile anti üle pressisőbra ruupor; vihjeid 1998.a. kandidaatidele

Tallinn, 20.detsember 1997. Täna andis Eesti Ajalehtede Liit (EALL) justiitsminister Paul Varulile üle 1997.a. pressisőbralikema avaliku elu tegelase tiitliga koos käiva auhinna - messingist ruupori.

Ruupor anti üle justiitsministri aastalőpuvastuvőtul Sakala Keskuses.

Avatud suhtelmist sümboliseeriva ruupori üleandmisel ütles EALLi tegevdirektor Tarmu Tammerk, et ajalehed hindasid Paul Varuli valmisolekut suhelda ajakirjandusega operatiivselt ja vőrdselt, olles avatud nii pealinna lehtedele kui maakonnaväljaannetele.

EALLi pressisőbra valimise eesmärk on juhtida aastalőpule omaselt lőbusamas toonis avalikkuse tähelepanu sellele, kuidas avaliku elu tegelased suhtlevad ajakirjandusega - ja selle läbi avalikkusega.

Järgmisesse aastasse vaadates ütles Tammerk, et head shansid kandideerida 1998.a. pressisőbra auhinnale on näiteks sellel, kes töötab välja informatsioonivabaduse seaduse, mis praegu Eestis veel puudu on.

Samuti on vőimalused sellel, kes kaotab kriminaalseadusandlusest solvanguparagrahvi, nii et solvanguasjad jääksid vaid tsiviilaasjaks. Taolist muudatust on nüüd ka lihtsam teha, sest 1997.a. tői kaasa Eesti ajakirjanduse eetikakoodeksi vastuvőtmise. See on vabatahtlik eetikanormide kogu, mis loodetavalt vähendab vajadust ajakirjanduse pärast kohtuteed jalge alla vőtta.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele