Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu uus liige on kirjanik Jaak Jõerüüt

Tallinn, 15. november 2019. Eesti Meediaettevõtete Liidu nõukogu nimetas alates 1. detsembrist Pressinõukogu uueks liikmeks kirjanik Jaak Jõerüüdi ja vabastas Pressinõukogu liikme kohalt riigikohtunik Jüri Põllu.

Pressinõukogu koosseis alates 1. detsembrist on: Saarte Hääle väljaandja ja peatoimetaja Gunnar Siiner (Pressinõukogu esimees), advokaadibüroo Cobalt vandeadvokaat Viive Kaur, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Äripäeva uuriva toimetuse juht Koit Brinkmann, ettevõtja Kristel Voltenberg, kirjanik Jaak Jõerüüt, Riigikontrolli nõunik Toomas Mattson, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov ning Eesti Rahvusringhäälingu veebiuudiste ja portaalide juht Urmet Kook.

Eesti Meediaettevõtete Liit nimetab Pressinõukogu liikmed kaheks aastaks. Vastavalt statuudile võib liikmeksoleku aega pikendada ühe tsükli ehk kahe aasta võrra. 

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutelul ei osale.


PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele