Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu mõistis Postimehe õigeks 

Tallinn, 10. aprill 2019. Pressinõukogu arutas Kristjan Järvani kaebust Postimehes 25. jaanuaril ilmunud artikli „Analüütikud teevad II pensionisamba tulise arvustaja tabelid pihuks ja põrmuks“ peale ja otsustas, et leht ei rikkunud head ajakirjandustava.

Artikkel vahendab analüütikute hinnanguid Kristjan Järvani arvutustele II pensionisamba kohta.   

Kristjan Järvan kaebas Pressinõukogule, et artikli pealkiri ei vasta sisule, sest sellest tulenevalt peaks lugu sisaldama analüütikute seisukohti, mis täielikult tema väited ümber lükkavad, kuid artiklis neid pole. Kaebaja väitel sisaldab artikkel arvamusi, et analüütikute hinnangul ei vasta kõik tema poolt esitatu tõele. Kaebaja leiab, et pealkiri on üle paisutatud, ebatäpne ja eksitav. Kaebaja ei ole ka rahul, et kõiki tema seisukohti artiklis ei kajastatud.

Postimees vastas Pressinõukogule, et pealkiri on kohane, sest analüütikud teevad oma analüüsidega kaebaja arvutused „pihuks ja põrmuks“. Leht lisas, et kaebaja vastuväited on avaldatud maksimaalses võimalikus mahus ja viivituseta. Leht selgitas, et olemasolevast materjalist tuleb teha valik ja seetõttu on toimetus kokku tõmmanud nii kaebaja kui ka analüütikute esitatud materjali.

Pressinõukogu otsustas, et Postimees ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on artikli pealkiri kooskõlas loo sisuga. Samuti  kajastab artikkel kaebaja seisukohti.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele