Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu mõistis Kuuuurija õigeks

Tallinn, 6. september 2019. Pressinõukogu arutas ASi Selver kaebust Kanal2 saates „Kuuuurija“ 6. mail eetris olnud saatelõigu peale ja otsustas, et saade ei rikkunud head ajakirjandustava.

Saade räägib Selveri töötajast, kelle tegevust tajub osa külastajaid pealetükkivana ning abi pakkumisena viisil, mida kliendid ei soovi. Väidetavalt on kliendid esitanud ka sellekohaseid kaebusi Selverile, kes seda eitab.

AS Selver kaebas Pressinõukogule, et saatelõigus kõneldud töötaja kohta ei ole Selverile viie aasta jooksul esitatud ühtegi kaebust, mida on kinnitanud ka sisejuurdlus. Selver märkis, et ükski saates kajastatud episood ei ole sellisel kujul tõestust leidnud nagu saates näidati.

Kuuuurija vastas Pressinõukogule, et võttis töötajaga ebameeldivana tajutud olukorda sattunud inimestega ühendust ja need inimesed kinnitasid, et on Selveri poole pöördunud ja saanud sealt tõrjuva hoiaku osaliseks.

Pressinõukogu otsustas, et Kuuuurija ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul sai Selver võimaluse esitatud etteheiteid põhjalikult kommenteerida, võimaluse soovi korral dokumentaalsete materjalidega (videoülesvõtted jms) klientide väidetut ümber lükata, kuid esitas vaid formaalse kirjaliku vastuse.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele