Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu sai uue liikme ja aseesimehe 

Tallinn, 2. aprill 2019. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu nimetas Pressinõukogu uueks liikmeks alates 1. aprillist Äripäeva uuriva toimetuse juhi Koit Brinkmanni.

EALL nõukogu vabastas samas Pressinõukogu liikme kohalt Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, kelle liikmeksoleku aeg sai täis.

Eelmisel nädalal toimunud Pressinõukogu koosolekul valisid Pressinõukogu liikmed uueks aseesimeheks David Vseviovi.

Pressinõukogu koosseis alates 1. aprillist on: Saarte Hääle väljaandja ja peatoimetaja Gunnar Siiner (esimees), Kunstiakadeemia professor David Vseviov (aseesimees), advokaadibüroo Cobalt vandeadvokaat Viive Kaur, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Äripäeva uuriva toimetuse juht Koit Brinkmann, Riigikohtu halduskolleegiumi kohtunik Jüri Põld, Riigikontrolli kommunikatsioonijuht Toomas Mattson, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov ning Eesti Rahvusringhäälingu veebiuudiste ja portaalide juht Urmet Kook.

Eesti Ajalehtede Liit nimetab Pressinõukogu liikmed kaheks aastaks. Vastavalt statuudile võib liikmeksoleku aega pikendada ühe tsükli ehk kahe aasta võrra. 


Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutelul ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Eesti Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, Tallinna TV, BNS, TV3 ning ajalehed Pealinn ja Stolitsa.


PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele