Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu mõistis Äripäeva õigeks 

Tallinn, 16. mai 2017. Pressinõukogu arutas Alo Murutari, Marge Kohtla ja Martin Roostari kaebust Äripäevas ilmunud lugude peale ja leidis, et leht ei ole rikkunud head tava.

8. veebruaril ilmunud artikkel „Sogane äri kaptenilubadega külvas tüli“ ja 9. veebruaril ilmunud artikkel „Tüli Saadjärvel: konkurent viis öösel paadisillad minema“ räägivad erimeelsusest Saadjärve Vabatahtliku Järvepääste ja Saadjärve jahtklubi vahel. Jahtklubi on mures, et päästmiseks ostetud võimsa kaatriga aetakse hoopis koolitusäri ja päästmiseks Saadjärve Vabatahtlikul Järvepäästel seetõttu aega ei jää.

Alo Murutar, Marge Kohtla ja Martin Roostar kaebasid Pressinõukogule, et artiklid sisaldavad faktivigu ja laimu ning neile sõna ei antud. Kaebajad leiavad, et artiklites on ka moonutatud infot ja ajakirjanik on fakte kasutanud meelevaldselt.

Äripäev vastas Pressinõukogule, et ajakirjanik kuulas ära mõlemad konflikti osapooled ja nad saavad ka artiklites sõna. Leht lisas, et lugudes ei ole ajakirjaniku isiklikke hinnanguid ega laimu ning teise osapoole süüdistusi on kaebajad saanud kommenteerida.  

Pressinõukogu otsustas, et Äripäev ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on konflikti osapooled saanud artiklites sõna ja süüdistusi kommenteerida.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele