Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu tegi venekeelse Postimehe kohta õigeksmõistva otsuse 

Tallinn, 15. mai 2017. Pressinõukogu arutas kaebust 29. märtsil venekeelse Postimehe veebis ilmunud artikli peale ja otsustas, et väljaanne ei rikkunud head ajakirjandustava.

Artikkel räägib sellest, kuidas mõjus lasteaias politsei poolt korraldatud teenistuskoerte demonstratsioon ühele väikelapsele. Toimunut kommenteeris ka politsei.

Kaebaja ei olnud rahul, et väljaanne ei küsinud temalt luba sotsiaalmeedias avaldatud seisukohtade avalikustamiseks. Ta märkis, et info oli Facebooki kinnises grupis ja info hankimiseks pidi ajakirjanik olema grupi liige. Kaebaja lisas, et tema seisukohtade avaldamiseks puudus ka ülekaalukas avalik huvi. Samuti ei ole kaebaja rahul, et temalt kommentaari ei küsitud.

Rus.Postimees vastas Pressinõukogule, et artiklis mainitud isikud ei ole tuvastatavad. Väljaanne lisas, et vihje toimunu kohta tuli toimetusse ühelt lugejalt, kes saatis postituse screenshoti. Väljaande hinnangul oli seega avalik huvi olemas. Väljaande väitel on nimetatud kinnises grupis rohkem kui 10 000 liiget ja seega ei ole seal postitatud info salajane. Väljaande arvates ei ole artiklis lapse õigusi rikutud.

Pressinõukogu otsustas, et Rus.Postimees ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul hankis väljaanne Facebooki kinnises grupis tehtud postituse korrektselt, sest üks grupi liige saatis selle toimetusele. Väljaande huvi lasteaias toimunud politseiõppuse vastu oli põhjendatud, sest lastevanemate arvates oli laste tervis ohus.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele