Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu tegi Postimehe veebi kohta õigeksmõistva otsuse 

Tallinn, 2. oktoober 2017. Pressinõukogu arutas ajalehe Stolitsa kaebust Postimehe veebis 15. juunil ilmunud artikli „Olev Remsu: Eestit halvavad parteilised ja rahvuslikud valikud“ peale ja otsustas, et väljaanne ei rikkunud head ajakirjandustava.

Tegemist oli Olev Remsu arvamuslooga, milles ta arutles Eesti elu ja valikute üle.

Ajaleht Stolitsa kaebas Pressinõukogule, et Stolitsa loeb end venekeelseks linnaleheks, mille kohta on artiklis tehtud kontrollimata üldistus („…venekeelsed linnalehed ei tee juttu Savisaare protsessist.“). Stolitsa märkis, et 12. juunil ilmus nende paberlehes peaaegu poole lehekülje suurune uudis Savisaare protsessist. Ajaleht Stolitsa leiab, et Postimees avaldas eksitavat infot teiste ajakirjandusväljaannete kohta.

Postimees selgitas, et tegemist on arvamusartikliga, kus autor väljendab isiklikke seisukohti. Leht lisas, et autor ei pidanud silmas Stolitsat, vaid tegi üldistuse. Postimees märkis, et leht avaldas 27. juunil veebis artikli juures ja 28. juuni paberlehes täpsustuse.

Pressinõukogu otsustas, et Postimees ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on artiklis tehtud üldistus, tegemist on autori arvamusega ning lisaks avaldas leht ka täpsustuse. Lisaks ei ole artiklis märgitud, et autor pidas silmas just Stolitsat.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele