Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu tegi Õhtulehe kohta tauniva otsuse

Tallinn, 12. veebruar 2015. Pressinõukogu arutas Keskerakonna kaebust Õhtulehe peale ja leidis, et leht rikkus head ajakirjandustava, sest avaldas loo ilma Keskerakonna kommentaarita.

17. detsembril ilmunud artikkel „Reformierakond Savisaare promovideost: valimiskampaania sponsor on maksumaksja“ vahendab Reformierakonna kriitikat Keskerakonna video kohta. Artiklis ütleb Tallinna volikogu Reformierakonna esindaja, et Keskerakonnale on saanud iseenesestmõistetavaks, et erakonna valimiskampaania peasponsoriks on Tallinna maksumaksjad.

Keskerakond märkis kaebuses Pressinõukogule, et reklaamvideo tellijaks ja rahastajaks oli MTÜ Eesti Keskerakond. Kaebaja lisas, et leht süüdistustele Keskerakonna kommentaari ei küsinud.

Õhtuleht vastas, et tegemist on ühe erakonna poliitilise arvamusavaldusega ja säärastel puhkudel leht ei käsitle seda traditsioonilise ajakirjandusliku konfliktina, vaid arvamusžanrina, millele saab vastata samas vormis avaliku väitluse kaudu. Leht lisas, et Keskerakonna arvamus ilmus järgmise päeva paberlehes ja veebis juba samal päeval.

Pressinõukogu otsustas, et Õhtuleht rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 1.4., mis näeb ette, et ajakirjandusorganisatsioon kannab hoolt selle eest, et ei ilmuks ebatäpne, moonutatud või eksitav info. Pressinõukogu hinnangul sisaldas artikkel süüdistust Tallinna maksumaksja raha kulutamises Keskerakonna video tarbeks, mis kaebaja väitel oli eksitav info ja jättis lugejatele vale mulje. Nimetatut oleks saanud vältida Keskerakonnalt kommentaari küsimisega, mille käigus oleks  ebatäpne info välja tulnud.

Õhtuleht avaldas Pressinõukogu otsuse veebis 4. veebruaril ja paberlehes 5. veebruaril.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele