Pressinőukogu
Eesti Ajalehtede Liit
Eesti Ajalehtede Liit
TRÜKI  |  ESTONIAN PRESS COUNCIL  |  СОВЕТ ПО ПРЕССЕ

Pressinõukogu mõistis Ekspressi õigeks

Tallinn, 5. jaanuar 2015. Pressinõukogu arutas Meelis Kaldalu kaebust Eesti Ekspressis ilmunud artikli peale ja leidis, et leht ei ole rikkunud head ajakirjandustava.

24. septembril 2014 ilmunud artikkel „Poliitiline aktivist pisteti Obama visiidi ajaks trellide taha“ räägib sellest, et poliitiline aktivist Meelis Kaldalu oli USA presidendi visiidi ajal arestikambris.

Meelis Kaldalu kaebas Pressinõukogule, et artiklis viidatakse umbisikuliselt, et juhul kui teda poleks arreteeritud, oleks USA presidendi turvateenistus ta maha lasknud. Meelis Kaldalu sõnul ei ole viiteid selle väite tõepärasusele ja seega määrib väide tema nime. Kaebaja ei ole ka rahul, et Delfi  kommentaaridest tema Obamale kirjutatud luuletus kustutati.

Eesti Ekspress vastas Pressinõukogule, et leht vahendas politseiallika spekulatsiooni, et kinnipidamise põhjustas kartus, et Kaldalu võib vabaduses viibides korraldada Obama visiidiga seoses provokatsiooni, mis võib kaasa tuua probleeme. Artiklis on ka teine põhjendus kinnipidamisele. Ekspress lisas, et kaebaja luuletuse sisu ei ole ajakirjanduslikult informatiivse sisuga, mistõttu toimetus ei pea selle kajastamist asjakohaseks.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Ekspress ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Artiklis ei ole väidetud, et USA presidendi turvateenistus oleks Meelis Kaldalu maha lasknud. Samuti leiab Pressinõukogu, et kaebaja luuletus ei täienda uudist sedavõrd, et toimetus oleks pidanud selle avaldama.

PN

 




Pressinõukogu
Pärnu mnt 67a
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 3363
Fax. +372 631 1210
pn@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele